USA sünagoogitulistaja ei tunnistanud end süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pittsburghi sünagoogitulistamises süüdistatav Robert Bowers.
Pittsburghi sünagoogitulistamises süüdistatav Robert Bowers. Foto: AFP/SCANPIX

Laupäeval Ühendriikides Pittsburghis sünagoogis 11 inimest maha lasknud mees ei tunnistanud end neljapäeval süüdi, ütles USA prokuratuuri pressiesindaja. 

Võimude sõnul sisenes Robert Bowers (46) laupäeval Pittsburghis Elupuu sünagoogi automaadiga AR-15 ja kolme püstoliga ning tappis seejärel 11 ja vigastas veel kuut inimest, kelle seas oli neli politseinikku. Tulistaja võeti kinni pärast seda, kui ta sai tulevahetuses korrakaitsjatega haavata.

Käeraudades kohtusse ilmunud Robert Bowers ütles, et ta saab endale esitatud süüdistustest aru.

Süüaluse advokaat esitas kohtule süüd eitava kostja vastuse ja taotles oma kliendile vandekohtu protsessi, vahendas USA meedia. 

Bowersile on esitatud 44 süüdistust, mille seas on föderaalsed vihakuriteod. 

Süüdistuste järgi rikkus Bowers tapmistega ohvrite põhiseaduslikku õigust usuliste tõekspidamiste vabale praktiseerimisele ning seda loetakse USA seaduste järgi vihakuriteoks. 

Justiitsministeeriumi teatel võib Bowersit süüdimõistmise korral oodata surmanuhtlus või vabastamisvõimaluseta eluaegne vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles