Käpardlikkusega silma jäänud GRU teenis Putinilt kiidusõnu (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin (vasakult teine) koos Venemaa kindralstaabi ülema Valeri Gerassimovi (vasakult esimene), kaitseminister Sergei Šoigu (paremalt teine) ja GRU asejuhi viitseadmiral Igor Kostjukoviga.
Venemaa president Vladimir Putin (vasakult teine) koos Venemaa kindralstaabi ülema Valeri Gerassimovi (vasakult esimene), kaitseminister Sergei Šoigu (paremalt teine) ja GRU asejuhi viitseadmiral Igor Kostjukoviga. Foto: Alexei Druzhinin/POOL/TASS/Scanpix

Vene president Vladimir Putin kiitis täna taevani riigi sõjaväeluureametit GRU, mis on viimasel ajal jäänud silma käpardlikkusega.

GRUd ümbritsevad süüdistused endiste agentide mürgitamises, ulatuslikes küberrünnakutes ning katses tungida Keemiarelvade Keelustamise Organisatsiooni (OPCW) arvutisüsteemi.

«Olen kindel teie professionaalsuses, isiklikus vapruses ja otsustavuses ning et igaüks teist teeks Venemaa ja tema rahva jaoks mida iganes,» lausus Putin.

Putin kiitis iseäranis GRU tegevust Süürias. Tema sõnul etendas GRU tähtsat rolli Vene sealse sõjaoperatsiooni edus. Ta pidas kõne osana GRU sajanda sünnipäeva pidustustest. GRU peab oma ametlikuks sünniaastaks aastat 1918, kuid Putin rääkis GRU pidustustel ka organisatsiooni eelkäijast Vene impeeriumis. 

President kritiseeris ka GRU nime muutmist. Amet muutis 2010. aastal reformi osana oma nime Peavalitsuseks (GU), kuid maailmas ja rahvasuus nimetatakse seda jätkuvalt GRU-ks ehk Luure Peavalitsuseks. «Pole selge, kuhu kadus sõna «luure»... See tuleks ennistada,» lausus Putin.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles