Kolmas migrantide karavan sisenes Mehhikosse, liigub USA piiri poole (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk- Ameerika migrandid USA poole liikumas.
Kesk- Ameerika migrandid USA poole liikumas. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters/Scanpix

Kolmas migrantide karavan, seekord El Salvadorist, sisenes reedel Suchiate jõe kaudu Mehhikosse ja võttis suuna USA piiri poole.

Kolmas karavan püüdis varem ületada Guatemalat Mehhikost eraldavat silda, kuid Mehhiko võimud teatasid, et neil tuleb ette näidata passid ja viisad ning siseneda 50 inimese kaupa. Salvadorlased kartsid, et neid võidakse deporteerida, sestap pöördusid nad tagasi ja ületasid madala piirijõe ebaseaduslikult.

Kuigi Mehhiko politsei oli kohal, ei püüdnud korrakaitsjad migrante füüsiliselt peatada. Migrandid alustasid mööda maanteed liikumist lähima suurema linna Tapachula poole.

Mehhikos on nüüd üheaegselt liikvel kolm migrantide karavani. Esimene, milles on ligi 4000 inimest, sisenes riiki ligi kaks nädalat tagasi ja on jõudnud Oaxaca osariigis Donaji linna.

Teine karavan, milles on umbes 1000-1500 inimest nagu kolmandaski, on praegu Chiapase osariigis Mapastepecis.

Esialgu pole selge, kas esimene karavan pöördub itta pealinna Mexico poole või püüab jõuda lähima, kuid ka kõige ohtlikuma piirilõiguni, mis asub neist otse põhjas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles