Jeemeni kriisi sümboliks saanud nälginud tüdruk suri (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amal Hussain.
Amal Hussain. Foto: Kuvatõmmis

Seitsmeaastane Jeemeni tüdruk Amal Hussain, kelle pilt ilmus New York Timesis ja sai riigis vältava konflikti sümboliks, suri, vahendab CNN.

Pildil, mille jäädvustas Pulitzeri võitnud fotoajakirjanik Tyler Hicks, oli näha nälginud tüdrukut 18. oktoobril lamamas heategevusorganisatsiooni UNICEF mobiilse haigla voodis Jeemenis Aslamis.

Karm foto nii noorest tüdrukust kannatamas taolist piina sai Jeemeni kodusõja sümboliks. Seal kannatab nälja all miljoneid inimesi.

Hussaini ema Mariam Ali ütles, et lapse surm murdis tema südame. «Amali nägu oli alati naerul. Nüüd muretsen oma teiste laste pärast,» ütles ta. Ali sõnul suri tütar 26. oktoobril.

Pärast Hussaini surma ja Saudi ajakirjaniku Jamal Khashoggi mõrva ümbritseva skandaali valguses, nõudsid USA kaitseminister Jim Mattis ning välisminister Mike Pompeo relvarahu Jeemenis.

Kolm aastat väldanud konflikt USA toetatud Saudi koalitsiooni ja Iraani toetatud huhti vähemuste vahel on nõudnud vähemalt 10 000 inimese elu.

ÜRO ekspertide sõnul on koalitsiooni pommirahe ja võimalikud sõjakuriteod viinud 12 miljonit inimest nälja piirile.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles