Trumpi endine advokaat: president ütles, et mustanahalised olid tema poolt hääletamiseks liiga lollid (29)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Mandel Ngan / AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ütles tema endise advokaadi Michael Coheni sõnul, et mustanahalised olid 2016. aasta presidendivalimiste ajal tema poolt hääletamiseks liiga lollid, vahendab Independent.

Ajakirjale Vanity Fair intervjuu andnud Cohen meenutas ka mõni aasta varem aset leidnud vestlust Trumpiga, kus ta öelnud: «Nimeta mulle üks riik, mida juhib must inimene ja mis ei ole p****auk…Nimeta üks linn.»

Michael Cohen.
Michael Cohen. Foto: Andrew Kelly / REUTERS

Endine presidendi advokaat lisas, et kahetseb, et ei katkestanud suhteid Valge Majaga varem. «Oleksin pidanud olema suurem inimene ja lahkuma.»

Coheni väited annavad lisa kasvale kriitikale, mille osaliseks Trump oma suhtumise tõttu vähemusgruppidesse saanud on. Hiljuti avaldas ta reklaami, mida nimetatakse viimaste aastate üheks rassistlikumaks poliitreklaamiks.

Reklaam keskendub kaks korda USAst välja saadetud illegaalsele immigrandile, kes lasi 2014. aastal Californias maha kaks politseinikku. Trump jagas seda Twitteris sõnumiga: «See on naeruväärne, mida demokraadid meie riigiga teevad. Hääletage vabariiklaste poolt nüüd.»

Reklaamis näidatakse illegaali kohtupingis naermas ja lubamas tappa teisigi politseinikke. Sel hetkel ilmuvad ekraanile sõnad: «Demokraadid lasid ta riiki. Demokraadid lasid tal jääda.» Seejärel on näha migrante lammutamas (piiri) tara.

Kommentaarid (29)
Copy
Tagasi üles