USA lükkas Iraani sanktsioonid rauda (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump postitas Twitteris «Troonide mängule» viitava pildi kirjaga «Sanktsioonid on tulekul». Iraani Rahvuskaardi kindralmajor Ghasem Soleimany ei jäänud vastust võlgu.
Donald Trump postitas Twitteris «Troonide mängule» viitava pildi kirjaga «Sanktsioonid on tulekul». Iraani Rahvuskaardi kindralmajor Ghasem Soleimany ei jäänud vastust võlgu. Foto: AY-COLLECTION/SIPA/Scanpix

Täna taaskehtestab USA Iraanile lisasanktsioonid ning lisab nimekirja 700 isikut ja ettevõtet. Sellega laiendatakse märkimisväärselt nende inimeste ja ühenduste arvu, mida Washington üritab rahvusvahelistest võrgustikest ära lõigata.

Et vältida maailma naftaturu segipaiskamist, lubatakse kaheksal riigil jätkata Iraani nafta importimist piiratud mahus, nende seas on ilmselt USA liitlased Itaalia, India, Jaapan, Lõuna-Korea ja Türgi. Välisminister Mike Pompeo sõnul on meede ajutine ning eesmärk on siiski Iraani naftatoodete impordi järkjärguline lõpetamine.

Need kaheksa riiki nõustusid suunama naftast saadud tulu välismaal asuvatele kontodele, kust Iraan saab raha välja võtta ainult humanitaareesmärgil või kahepoolseks kauplemiseks sanktsioonideväliste kaupade ja teenustega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles