Hiina president kuulutab Shanghai impordimessil turgude avatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina president Xi Jinping koos abikaasaga ühisfoto tegemisel välisliidritega, kes osalevad esmaspäeval Shanghais algaval rahvusvahelisel impordimessil.
Hiina president Xi Jinping koos abikaasaga ühisfoto tegemisel välisliidritega, kes osalevad esmaspäeval Shanghais algaval rahvusvahelisel impordimessil. Foto: Xinhua/Scanpix

Hiina president Xi Jinping avab esmaspäeval Shanghais impordimessi, mille eesmärk on anda signaal turgude avatusest, seda hoolimata üha kasvavast kriitikast vastupidises ja kaubandussõjast USA-ga.

Korraldajate sõnul osaleb messil rohkem kui 3000 välisfirmat 130 riigist, nende seas USA-st, Euroopast ja Aasiast.

Xi peab esmaspäeval kõne pidulikul avatseremoonial, millest võtavad kutsutud külaliste seas osa Vene peaminister Dmitri Medvedev ja Pakistani valitsusjuht Imran Khan.

Xi sõnul tõestab mess Hiina tahet vähendada oma tohutut kaubavahetuse ülejääki teiste riikidega. Esialgu ei ole aga teada, kas ta teeb Shanghais teatavaks ka uusi kaubanduse liberaliseerimise algatusi.

Välisfirmad on kurtnud, et Hiina turgudel eelistatakse kohalikke firmasid, välisfirmadelt nõutakse ühisettevõtete loomist oma Hiina partneritega, kohustuslikku tehnoloogia üleandmist, intellektuaalse omandi jämedat rikkumist ning mitmeid piiravaid meetmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles