Saksa siseminister saatis endise luurejuhi pensionile (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Saksa luurejuht Hans-Georg Maassen (vasakul) ja siseminister Horst Seehofer.
Endine Saksa luurejuht Hans-Georg Maassen (vasakul) ja siseminister Horst Seehofer. Foto: FABRIZIO BENSCH / REUTERS

Saksamaa siseminister Horst Seehofer teatas, et endise luurejuhi Hans-Georg Maasseni töökohustused on peatatud.

Seehofer teatas täna, et vabastas ajutiselt Maasseni ametist, kuna endine luureameti BfV juht oli esinenud ebasobivate remarkidega kohtumisel välisriikide luureagentuuride juhtidega. Varem Maassenit toetanud Seehofer lausus, et ühisele usaldusele rajatud koostöö ei ole enam võimalik.

Maassen kõneles 18. oktoobril luurejuhtidega kohtudes radikaalsetest vasakäärmuslikest rakukestest Sotsiaaldemokraatliku Partei ridades, kes kasutasid ära tema vastuolulisi remarke Chemnitzi meeleavalduste osas, et selle abil valitsust lõhestada.

Endine luureameti juht kritiseeris kohtumisel ka Saksa valitsuse põgenike- ja julgeolekupoliitikat, nimetades seda naiivseks ja vasakpoolseks.

55-aastane Maassen sattus kriitikatule alla pärast seda, kui heitis kahtlust hästi dokumenteeritud teadetele paremäärmuslaste vägivalla osas Cheminitzi meeleavaldustel. Lisaks edastas Maassen väidetavalt tundlikku islamiäärmuslust puudutavat informatsiooni erakonnale Alternatiiv Saksamaale.

Pahameel tõi kaasa Maasseni vallandamise Saksamaa luureameti BfV juhi kohalt. Esialgse plaani kohaselt oleks kompromissina pakutud Maassenile asesiseministri kohta, kuid poliitikute ja avalikkuse vastuseisu tõttu tehti Maassenist Seehoferi nõunik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles