Venemaa saatis Vahemerele uue tiibrakettidega fregati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene fregatt Admiral Makarov.
Vene fregatt Admiral Makarov. Foto: PAVEL REBROV / REUTERS / Scanpix

Venemaa saatis täna Vahemerele uue fregati pikamaa tiibrakettidega Kalibr, mida on varemgi kasutatud Süüria valitsusvägede sõjaliseks toetamiseks.

«Musta mere laevastiku fregatt admiral Makarov lahkus Sevastopolist ja võttis suuna Musta mere väinale. Alus hakkab opereerima Vahemerel Vene laevastiku koosseisus,» teatas Vene kaitseministeerium avalduses.

Venemaa on varem kasutanud Vahemerele paigutatud allveelaevadelt ja fregattidelt tulistatud Kalibr rakette Süüria režiimi sõjaliste operatsioonide toetamiseks. Ministeerium ei öelnud, kas fregatt hakkab võtma osa sõjalistest operatsioonidest Süürias.

Venemaa president Vladimir Putin teatas mais, et Kalibr rakettidega sõjalised alused jäävad alaliseks Vahemerel valmisolekusse, et seista vastu terroriohule Süürias.

Venemaa paigutas sel suvel Vahemerele mitmeid aluseid, muuhulgas fregatid Admiral Grigorovitš, Admiral Essen ja Põtlivõ.

Väljaande Izvestia sõnul on Venemaa koondanud Vahemerele suurima tulejõu 2015. aastast alates. Nende seas kümme alust, mis on varustatud Kalibr rakettidega. Vahemerele peaks jõudma täiendavaid Vene aluseid ja allveelaevu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles