Rikkad moskvalased langesid andmevarguse ohvriks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serveriruum.
Serveriruum. Foto: Vladimir Trefilov / Sputnik / scanpix

Tuhanded kohaliku internetipakkuja teenust kasutanud jõukad Moskva elanikud sattusid andmevarguse ohvriks, mille käigus avaldati nende kodused aadressid ja telefoninumbrid.

Kõik suuremahulise andmelekke ohvrid kasutasid kohalikku internetipakkujat Akado Telecom, mille omanik on miljardärist ärimees Viktor Vekselberg. Vekselberg teatas, et juhtumi osas on alustatud juurdlust.

Reutersi teatel avalikustati rahvusvahelises andmebaasis kõrgetasemelise Vene valitsusametniku telefoninumber ja kodune aadress, samuti sattusid andmevarguse ohvriks tuntud režissöör ja tippärimehe sugulane.

Andmed laeti üles RIPE NCC andmebaasi. Selle kommunikatsioonijuhi Alekesei Semenjaka sõnul on ettevõte Akado Telecom ise vastutav andmete andmebaasi üles laadimise eest. Teoreetiliselt ei tohiks klientide isiklik informatsioon andmebaasides kajastuda.

Akado Telecom haldab kokku 24 500 IP aadressi ning kõik teenuse kasutajad, kellest enamik elab Moskva jõukamates linnaosades, võivad olla andmevargusest puudutatud.

Andmebaasis sisaldus teavet ka Akado Telecomi teenust kasutavate pankade ja valitsusagentuuride kohta, samuti nende töötajate kontaktandmeid.

Venemaal on 2006. aastast isikuandmete avaldamine ebaseaduslik ning seadust rikkuvaid ettevõtteid ähvardab 50 000 rubla suurune rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles