Põhja-Koreas esitleti Kim Jong-uni esimest ametlikku portreed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna näidati Põhja-Koreas Kuuba valitsusjuhi Miguel Mario Díaz-Canel Bermúdezi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni portreesid.
Täna näidati Põhja-Koreas Kuuba valitsusjuhi Miguel Mario Díaz-Canel Bermúdezi ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni portreesid. Foto: Twitter/Twitter

Põhja-Koreas esitleti riigi juhi Kim Jong-uni esimest ametlikku portreed, mida võib pidada esimeseks oluliseks sammuks isikukultuse kujundamise juures. 

Portreed näidati Põhja-Korea televisioonis Kuuba valitsusjuhi Miguel Mario Díaz-Canel Bermúdezi Põhja-Korea visiiti kajastades.

Kaadris oli näha kaks portreed: ühel Kuuba, teisel Põhja-Korea juht. Kim on portreel euroopalikus ülikonnas, kannab lipsu, naeratab ja tema pilk on suunatud veidi vasakule.

See portree on esimene ametlik maal Kimist, varem on temast vaid fotosid tehtud, märgiti teates. Samuti pole riigis teadaolevalt ühtegi Kimi monumenti. Samas Kimi isa ja vanaisa portreed ripuvad kõikides Põhja-Korea hoonetes.

2011. aastast, mil Kim võimu päris, on ta kujutanud end riiki eelnevalt valitsenud vanaisa ja isa ustava õpilase ja järgijana, kuid mitte neile võrdsena. Nüüd on see hakanud tasapisi muutuma, märkis BBC. 

Analüütikute sõnul on tegemist märgiga, et Kim Jong-un alustab isikukultuse kujundamist ja oma poliitilise autoriteedi ning võlu tugevdamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles