Hea uudis maakera kuklapoolelt: Austraalia pikendab farmitööliste viisat (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grupp känguruid Charles Meltoni viinamarjaistanduses Austraalias
Grupp känguruid Charles Meltoni viinamarjaistanduses Austraalias Foto: David Gray/Reuters/Scanpix

1. juulist 2019 hakkab kehtima seadus, et kõik Austraalia välismaalastest farmitöötajad saavad esitada taotluse kolmandaks aastaks.

Kõik välismaalased, kes on töötanud alates 1.juulist 2019 vähemalt kuus kuud farmis, saavad esitada taotluse ka kolmandaks aastaks. Praegu kehtib jätkuvalt 24 kuu süsteem.

Austraalia teatas esmaspäeval, et pikendab farmitöö viisasid. See aitab farmeritel toime tulla tööjõupuudusega ning võimaldab välismaalt saabunud noortel pikendada riigis viibimist.

Peaminister Scott Morrison teatas uutest eeskirjadest Queenslandi farmerite külastuse ajal.

Austraalia valitsuse uudis viisa pikendamise kohta
Austraalia valitsuse uudis viisa pikendamise kohta Foto: Australian Government Department of Home Affairs

Viimase kümne aasta jooksul on Austraalia põllumajandussektori väärtus kahekordistunud - 63,4 miljardi dollarini.

Peaministri asetäitja ja kodanike liider Michael McCormack kommenteeris: «Soovime, et head töötajad saaksid uuesti tulla. Seda kõike sooviksid farmerid.»

Austraalias elav eestlanna Samantha (21) ütles, et kolmas aasta farmis oleks väga hea. «Ma ei kujuta oma elu Eestis veel ette. Kooli seisukohalt pole selgemaks saanud, et mida õppida. Ei tahaks enne tulla, kui tean, milline eriala on mulle õige.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles