Prantsusmaal vahistati Macroni ründamist plaaninud isikud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Macron.
Emmanuel Macron. Foto: POOL / Reuters / SCANPIX

Prantsusmaal peeti kinni kuus arvatavat paremäärmuslast, keda kahtlustatakse president Emmanuel Macroni vastu rünnaku planeerimises.

Uudisteagentuuride allikate sõnul pidas Prantsusmaa kaitsepolitsei kolmes erinevas piirkonnas kinni inimesed, kellel oli plaan korraldada vägivaldne rünnak president Macroni vastu.

Vandenõu tuli avalikuks vaid mõni päev enne Esimese maailmasõja mälestusüritusi Prantsusmaal, millest võtavad osa kümned riigijuhid, kaasa arvatud USA president Donald Trump.

Vahistati viis meest ja üks naine vanuses 22-62. Kinnipidamised toimusid Alpides, Bretagne' piirkonnas ja Moselle's, mis asub Saksamaa ja Luksemburgi piiri lähedal. Siseminister Christophe Castaneri sõnul on alust arvata, et tegu on paremäärmuslastega.

Prokurörid on alustanud juurdlust seoses väidetava terroristliku rühmitusega, teatas üks justiitsministeeriumi allikas.

Tegu polnud esimese korraga, mil Macroni ründamist plaaniti. Eelmise aasta juulis esitati süüdistus 23-aastasele mehele, kes kavatses presidendi Bastille' päeva sõjaväeparaadi ajal tappa. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles