Vene oligarhist Monaco jalgpalliklubi omanik vahistati ülekuulamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Rõbolovlev.
Dmitri Rõbolovlev. Foto: BORIS HORVAT / AFP / Scanpix

Monaco ametivõimud vahistasid eile Vene oligarhi ja AS Monaco jalgpalliklubi omaniku Dmitri Rõbolovlevi, et küsitleda teda seoses korruptsiooni ja mõjuvõimuga kauplemise juurdlusega.

Vahistamisest teatanud Prantsusmaa ajalehe Le Monde allikate sõnul peeti oligarh kinni eile hommikul ja tema maja otsiti läbi. Seaduste kohaselt võib teda ülekuulamiseks kinni pidada kuni 48 tundi. 

Prokurörid kinnitasid Le Monde' väiteid, et uuritakse sama juhtumit, mis viis ametist Monaco endise justiitsministri. Monaco kohus on rohkem kui aasta aega uurinud, kas Rõbolovlev on püüdnud mõjutada Monaco õiguskaitseametnikke pikaajalises vaidluses Šveitsi kunstikaupmehe Yves Bouvier'iga. Oligarhi sõnul pettis kunstikaupmees temalt välja miljard dollarit, küsides kunstiteoste eest liiga kõrget hinda. 

Monaco jalgpalliklubi eitas eile Prantsusmaa väljaande Mediapart poolt avaldatud teadet, mille kohaselt üritas Rõboloblev petta Euroopa jalgpallis kehtestatud majandusliku ausa mängu (FFP) reeglit, pumbates võltsitud reklaamlepingu kaudu raha majandusraskustes klubile. Mediapart süüdistas, et raha pärines ühest oligarhi offshore firmast.

Forbesi andmeil on Rõbolovlevi varanduse suuruseks umbes 6 miljardit eurot, mille ta teenis Vene väetisetootja müügiga.

Venelane ostis AS Monaco jalgpalliklubi 2011. aastal, suunas klubisse raha ning päästis selle pankrotist. 2016/17 hooajal Prantsusmaa meistriks kroonitud Monaco on tänavu olnud mannetu. Koduliigas hoitakse eelviimast kohta ning eile saadi Meistrite Liigas 0:4 kaotus Club Bruggelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles