Vööpannal tekitas Barcelona raudteejaamas pommipaanika

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mossos d'Esquadra ametnikud Santsi raudteejaamas.
Mossos d'Esquadra ametnikud Santsi raudteejaamas. Foto: TONI ALBIR / EPA / Scanpix

Barcelona keskraudteejaamas evakueeriti kahest rongist reisijad, sest raudteelt leiti kohver lõhkekeha meenutava esemega, teatas politsei. Vaid mõni tund hiljem evakueeriti politsei korraldusel ka raudteejaam Madridis. 

Pommirühm kutsuti kolmapäeva hommikul kohaliku aja järgi kell 8 Santsi raudteejaama kiirrongide väljumiskohta, kus turvatöötajad olid avastanud kohvri, milles olnud ese meenutas kujult pommi.

Kohalik politsei Mossos d'Esquadra evakueeris reisijad ning politseinikud otsisid kaks rongi läbi. Kataloonia politsei kinnitas, et lõhkeseadeldist ei leitud. Tund aega hiljem avati raudteejaam taas reisijatele. 

Kohaliku meedia teatel kutsus valehäire esile granaadikujuline vööpannal ühe Barcelonast Madridi reisinud naise kohvris. 

Vaid paar tundi hiljem evakueeriti politsei korraldusel pealinn Madridi Atocha rongijaam. Raudtee-ettevõte Renfe, politsei ega siseministeerium ei jaganud kommentaare. Öeldi vaid, et evakuatsioon järgnes turvahoiatusele. Atocha jaamas viibinud reisijate sõnul anti neile korraldus tänavale joosta. Vähem kui tund aega hiljem teatasid võimud, et tegu oli valehäirega. 

Atocha jaamas leidis 2004. aasta märtsis aset Hispaania ajaloo veriseim terrorirünnak, milles hukkus 193 inimest ja sai viga umbes 2000. Veretöö taga olid Al-Qaeda tegevusest inspireeritud islamistid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles