Mini-Merkel kannapööret ei plaani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annegret Kramp-Karrenbauer tutvustas täna plaane tulevikuks.
Annegret Kramp-Karrenbauer tutvustas täna plaane tulevikuks. Foto: CLEMENS BILAN / EPA / Scanpix

Saksa kantsleri Angela Merkeli võimalik mantlipärija Annegret Kramp-Karrenbauer esitles täna end mõõduka kandidaadina, kes tagab järjepidevuse, ning hoidus kriitikast ja kõrgelennulistest visioonidest.

Kramp-Karrenbauer (56) ehk AKK on ära teeninud Mini-Merkeli hüüdnime. Ta kandideerib detsembris paremtsentristliku Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) esimeheks.

Merkel on otsustanud lahkuda parteijuhi kohalt, kuid jätkata kantslerina valitsuse juhtimist 2021. aastani.

Kui teised kandidaadid Friedrich Merz ja Jens Spahn on kritiseerinud Merkeli viimaste aastate liberaalset rändepoliitikat ja lubanud tuua CDU tagasi konservatiivsete juurte juurde, siis AKK tõotab püsida tsentris.

Endine Saarimaa peaminister ütles Berliinis ajakirjanikele, et uued juhid seisavad eelkäijate õlgadel. «Üks ajastu lõppeb ja algab uus peatükk,» sõnas ta, kuid hoidus lubamast julgeid poliitikamuutusi.

Esmaspäeval avaldatud arvamusküsitluse tulemused näitavad, et 60 protsenti CDU liikmeist toetab senisel kursil püsimist.

AKK hoidus väljakutsest teistele kandidaatidele, kelle hulgast on esile tõusnud advokaat Merz ja tervishoiuminister Spahn.

CDU juhivalimiste favoriidid. Vasakult: Jens Spahn, Annegret Kramp-Karrenbauer ja Friedrich Merz.
CDU juhivalimiste favoriidid. Vasakult: Jens Spahn, Annegret Kramp-Karrenbauer ja Friedrich Merz. Foto: BILAN/BILAN/BABANI / EPA/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles