Pildid ja video: Moskvas tähistati oktoobrirevolutsiooni aastapäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tähistati Moskva Punasel väljakul tuhandete sõjaväelaste osavõtul 1941. aasta ajaloolise sõjaväeparaadi 77. aastapäeva, samuti kogunesid tänavatele 1917. aasta oktoobrirevolutsiooni tähistajad. 

Nõukogude perioodil peeti 7. novembril paraadi 1917. aasta oktoobrirevolutsiooni mälestamiseks. Tähtpäevakalendrist kadus see 2005. aastal, kuid Venemaal tähistavad paljud püha tänase päevani.

Omaette peetakse eriliseks 1941. aasta paraadi, sest see toimus hoolimata asjaolust, et Saksa väed oli Moskvast vaid mõnekümne kilomeetri kaugusel ja paljud sõdurid marssisid paraadilt otse rindele. 

Moskva linnapea Sergei Sobjanin nimetas tänasel mälestusüritusel 1941. aasta paraadi vapruse ja usu sümboliks.

Aastapäevaparaadist võttis osa 5000 mundris sõdurit, Punasel väljakul demonstreeriti ka omaaegseid tanke T-34 ja muid Teise maailmasõja aegseid relvi.

Lisaks sõjaväeparaadile, kogunesid täna Moskva tänavatele oktoobrirevolutsiooni tähistajad, kellel olid kaasas pildid Vladimir Iljitš Leninist ja Jossif Stalinist, samuti Nõukogude sümboolikaga lipud ja rinnamärgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles