Reportaaž USA vahevalimistelt: inimesed vihastasid, aga mõlema partei peale (2)

Riin Aljas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demokraatide toetajad valimisõhtul Washingtonis Hyatt Regency hotellis. Demokraatidel õnnestus kaalukauss esindajatekojas enda kasuks kallutada, kuid senatis jäid peale vabariiklased.
Demokraatide toetajad valimisõhtul Washingtonis Hyatt Regency hotellis. Demokraatidel õnnestus kaalukauss esindajatekojas enda kasuks kallutada, kuid senatis jäid peale vabariiklased. Foto: Jacquelyn Martin/AP/Scanpix

Valimisjärgsel hommikul Washingtonis Kapitooliumi lähistel tööle rutanud ameeriklaste meeleolu võtavad kokku kolm tsitaati: «Me näitasime Trumpile, et inimesed on vihased», «Sinine laine möllab, aga mitte nii kõrgete lainetega, kui me lootsime» ja «Vabariiklased on senatis ikka võimul, aga demokraadid said esindajatekojas enamuse, aga ega Trump sellest veel aru ei saa. Ta ei saa millestki aru.»

Valimistulemused kinnitasid küll vabariiklaste enamust senatis, ent andsid esindajatekojas demokraatidele ülekaalu. Lihtsustatult tähendab see, et president Donald Trumpi elu muutub varasemast keerulisemaks, ent sellest hoolimata saab ta tähtsate ametnike nimetamisel jätkata senise mustriga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles