Jeemeni mässuliste liider lubas mitte kunagi alla anda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni valitsusmeelsed väed
Jeemeni valitsusmeelsed väed Foto: STRINGER / AFP

Jeemeni mässuliste liider Abdulmalik al-Huthi lubas kolmapäeval telepöördumises, et ei anna mitte kunagi alla Saudi Araabia toetatud valitsusvägedele.

"Kas vaenlane arvab, et tungides siia või sinna piirkonda või haarates selle või teise piirkonna, tähendab, et see veenab meid, et me peaksime alla andma ja loovutama kontrolli?" küsis ta. "Seda ei juhtu, seda ei juhtu mitte kunagi."

Ta möönis samas, et mässuliste üksused on kaotanud oma positsioone lahingutes sadamalinna Hodeida pärast.

Jeemeni valitsusväed teatasid kolmapäeval edusammudest pealetungil mässuliste käes olevale Hoideida sadamalinnale, mille lähistel on nädala jooksul ägedates lahingutes surma saanud ligi 200 võitlejat.

ÜRO püüab sõdivaid pooli taas läbirääkimisteks kokku tuua, eelmine katse septembris Genfis kõnelusi pidada kukkus läbi.

Viimase ööpäeva jooksul on Hodeida lähistel lahingutes surma saanud 27 šiiamässulist huthit ja 12 valitsusmeelset võitlejat, ütles meediaallikas kolmapäeval.

Lojalistid, keda toetab Saudi Araabia juhitav koalitsioon, teatasid "piiratud edasitungist" Punase mere sadamalinna poole, mille kaudu jõuab Jeemenisse üle 70 protsendi impordist.

Koalitsioon toetab Jeemeni vägesid maal ja õhus, ütles allikas.

Inimõigusorganisatsioonid kardavad lahingupiirkonda jäänud tsiviilelanike pärast. Save the Children teatas nädalavahetusel 100 õhurünnakust, mida on viis korda rohkem kui kogu oktoobri esimese 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles