Valge Maja peatas telekanali CNN ajakirjaniku pressipääsme (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader pressikonverentsilt.
Kaader pressikonverentsilt. Foto: JONATHAN ERNST / REUTERS

Valge Maja teatas kolmapäeval, et tühistas ajutiselt telekanali CNN ajakirjaniku Jim Acosta pressipääsme, kes sattus pressikonverentsil sõnasõtta president Donald Trumpiga.

«Valge Maja peatab juhtunus osalenud ajakirjaniku pressipääsme kuni edasiste teadeteni,» ütles administratsiooni eestkõneleja Sarah Sanders. Acosta kinnitas suhtlusvõrgustikus Twitter, et tal on sisepääs Valgesse Majja keelatud.

Trump nimetas pressikonverentsil Acostat muu hulgas ülbeks ja kohutavaks inimeseks ning rahvavaenlaseks. Acosta keeldus pressikonverentsil mikrofoni loovutamast esitades samal ajal presidendile süüdistavaid küsimusi migrandikaravani teemadel.

Sandersi sõnul usub Trump vabasse meediasse ja sõnavabadusse ning tervitab ka talle ja tema administratsioonile keerulisi küsimusi, kuid Valge Maja ei saa leppida sellega, et ajakirjanik häirib noort naist, kes üritab vaid oma tööd teha.

Juhtunust edastatud videos võib näha, kuidas Acosta keeldub Valge Maja pressiesinduses töötavale naisele mikrofoni loovutamast.

Telekanali CNN hinnangul esitas Valge Maja Acosta kohta alusetuid ja valelikke süüdistusi ning ajakirjanik kõrvaldati ebamugavate küsimuste pärast. CNN nimetas ühtlasi Valge Maja eestkõneleja Sarah Sandersi selgitusi juhtunu kohta valeks.

Valges Majas töötavate ajakirjanike ühendus mõistis otsuse hukka: «Valge Maja korrespondentide assotsiatsioon mõistab karmilt hukka president Donald Trumpi administratsiooni otsuse karistada ajakirjanikku, kellega neil on keerulised suhted. Kutsume Valget Maja üles viivitamatult selle otsuse tagasipööramisele,» kirjutati avalduses.

«See ennekuulmatu otsus ähvardab demokraatiat ja meie riik väärib paremat,» lisati teadaandes.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles