Allikad: Saksa siseminister kordab Merkeli trikki (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horst Seehofer.
Horst Seehofer. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Saksamaa siseministri Horst Seehoferiga seotud allikad ütlesid väljaandele Die Zeit, et minister kavatseb tagasi astuda erakonna Kristlik-Sotsiaalne Liit (CSU) esimehe kohalt. Seehoferi kõneisik on väiteid eitanud.

Allikad ütlesid ajalehele Die Zeit, et Seehoferi otsust mõjutas kantsler Angela Merkeli teade, mille kohaselt lahkub naine erakonna Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) esimehe kohalt, aga jääb kantslerina ametisse. Allikate sõnul kavatseb Seehofer taganeda CSU juhtimisest, aga jääda siseministrina ametisse.

Seehofer on erakonda juhtinud alates 2008. aastast. CSU näol on tegu Merkeli erakonna CDU Baierimaal tegutseva sõsarparteiga. CSU on osa Saksamaa valitsuskoalitsioonist. Lähedastest liitlassuhetest hoolimata on Seehofer Merkeli suhtes kriitiline olnud, seda eriti migratsioonipoliitika osas.

Viimaste kuude jooksul on Seehofer varasemast suurema kriitikalaine alla jäänud. Ühelt poolt valmistas pettumuse CSU valimistulemus Baierimaa kohalikel valimistel. Teisalt on süvenenud erimeelsused CDU/CSU koalitsioonipartnerite Saksamaa Sotsiaaldemokraatliku Parteiga (SPD). Selle põhjusteks on peamiselt erimeelsused migratsioonipoliitika kujundamisel ja Seehoferi toetus luurejuht Georg Maassenile.

Kui Seehofer peaks tagasi astuma, saab CSU juhiks ilmselt Baierimaa peaminister Markus Söder, kes on praeguse siseministri üks suurimaid rivaale. Umbes aasta aega tagasi astus Seehofer tagasi Baierimaa peaministri kohalt, et Söderile ruumi teha. Otsus oli ajendatud CSU nõrgast tulemusest eelmise aasta Liidupäeva valimistel.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles