California baaritulistajaks osutus endine merejalaväelane (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA California osariigi Thousand Oaksi linnas asuvas baaris toimus massitulistamine, milles sai surma sai 13 inimest. Tulistaja, 28-aastane endine merejalaväelane Ian David Long leiti baarist surnuna. 

Ventura maakonna šerifi Geoff Deani sõnul lasi tulistaja end maha enne politseinike saabumist.

Longi motiiv kuritööks pole seni teada, kuid võimude kinnitusel oli mehel ka varem politseiga kokupuuteid.

«Meil oli Longiga aastate jookusl mitmeid kontakte, väiksemad rikkumised, kokkupõrge liikulses. 2015. aastal oli ta baarilöömingu ohver. Tänavu aprillis kutsuti korrakaitsjad tema koju lärmi pärast. Nad läksid majja, rääkisid temaga. Ta oli pisut vihane. Käitus pisut ärritunult. Nad kutsusid välja kriisimeeskonna, meie vaimse tervise spetsialistid kohtusid temaga, rääkisid temaga ja ütlesid, et kõik on okei,» rääkis šerif.

Long teenis USA merejalaväelaste üksuses 2008. aasta augustist kuni 2013. aasta märtsini.

Tulistamine leidis aset kohaliku aja järgi eile õhtul kell 23.20 (Eesti aja järgi kell 9.20 täna hommikul) Borderline Bar & Grill nimelises baaris, kus toimus üliõpilastele korraldatud pidu.

Ventura maakonna korravalvurite sõnul teatati neile tulistajast baaris. Meelelahutusasutuses viibis tulistamise hetkel umbes 200 inimest. 

Politsei kinnitas andmeid vähemalt 13 hukkunust ja 12 vigastatust, üheks hukkunuks oli ka kohalik asešerif. Samuti kinnitas politsei, et ründaja leiti baarist surnuna. Praeguseks pole selgunud, kas ründaja sooritas enesetapu või suri politsei käe läbi. Teada pole ka tema isik ega motiiv.  

Ühe tunnistaja sõnul nägi ta seda, kuidas tumedates riietes, nokkmütsiga ja habemega kahtlusalune suitsupomme tantsupõrandale loopis ning turvameest ja teenindajat tulistas. Kokku olevat kõlanud vähemalt 30 lasku, ründaja kasutas püstolit.

Esimeste laskude järel puhkes baaris paanika ja inimesed hakkasid põgenema. Tunnistajate sõnul lõhkusid ohtu sattunud inimesed aknaid, et sealt kaudu pääseda. 

Foto: AP/Scanpix

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles