Briti välisminister: Brexiti-lepe lähipäevil ei sünni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister Jeremy Hunt.
Suurbritannia välisminister Jeremy Hunt. Foto: Alain Jocard / AFP / Scanpix

Briti välisminister Jeremy Hunt välistas täna võimaluse, et Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumise tingimustes lähipäevil kokkuleppele jõutakse, kuid kannustas pooli rohkem pingutama, et teineteise seisukohti mõista.

Pariisis kõne pidanud Huntilt päriti, kas Brexiti-kokkulepe võiks sündida järgmisel nädalal. «Ma olen optimistlik, et Brexiti-lepe saavutatakse,» ütles ta, kuid lisas, et kindlat aega ei ole võimalik öelda.

Suurbritannia peaks lahkuma EList 2019. aasta 29. märtsil. Lahkumistingimustes kokkuleppele jõudmisega on kiire, sest soovitakse, et ELi liidrid jõuaks leppe heaks kiita hiljemalt detsembrikuisel tippkohtumisel. 

ELi pealäbirääkija Michel Barnier hoiatas eile, et kokkuleppe saavutamiseks tuleb rohkem tööd teha.

Hunt kasutas Pariisis peetud kõnes võimalust rõhutada Suurbritannia ja Prantsusmaa sõprus- ja ärisidemete tähtsust ning avaldas lootust, et kahe riigi tihedad liitlassuhted säilivad ka pärast Brexitit.

Prantsusmaa esindab Brexiti-kõnelustel jäika liini ning president Emmanuel Macron on rõhutanud, et Suurbritannial ei tohi lasta EList lahkudes endale soodsaid tingimusi välja kaubelda.

«Ma olen absoluutselt kindel, et Prantsusmaa soovib kokkuleppele jõuda. Kokkuleppele mittejõudmine ei ole kellegi huvides,» ütles Hunt.

Brexit tuleb kõne alla ka Macroni ja Briti peaministri Theresa May homsel kohtumisel Põhja-Prantsusmaal Esimese maailmasõja lõpu aastapäeva tseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles