Mitukümmet Saksa põgenikekeskuse töötajat süüdistatakse piinamises (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siegeni konverentsikeskuses toimuvale protsessile saabuv süüdistav püüab oma nägu peita. Kokku 32 inimest süüdistatakse asüülitaotlejate julmas kohtlemises Burbachi põgenikekeskuses.
Siegeni konverentsikeskuses toimuvale protsessile saabuv süüdistav püüab oma nägu peita. Kokku 32 inimest süüdistatakse asüülitaotlejate julmas kohtlemises Burbachi põgenikekeskuses. Foto: SASCHA STEINBACH / EPA / SCANPIX

Saksamaal algas täna kohtuprotsess 32 inimese üle, keda süüdistatakse jõhkras vägivallatsemises põgenikekeskuses elanud asüülitaotlejate kallal.

Kohtuistungid toimuvad Põhja-Reini-Vestfaali liidumaal Siegeni konverentsikeskuses. Selle lähedal asub Burbachi pagulaskeskus, kus vägivallajuhtumid nelja aasta eest avastati.

Kohtualuste hulgas on keskuse juhte, sotsiaaltöötajaid ja turvamehi, keda ootavad süüdistused valede alusel vangistamises, kallaletungides ja vargustes.

Väidetavalt peksid, piinasid ja alandasid töötajad asüülitaotlejaid ja panid neid mitmeks päevaks luku taha. Keskuses elas toona umbes 700 inimest.

Politsei algatas juurdluse ajakirjanikelt saadud mobiilivideo peale, millel turvamehed sundisid eakat meest täisoksendatud madratsile heitma ja ähvardasid teda peksta.

See ja teised avalikkusse jõudnud pildid ja videod vallandasid 2014. aasta septembris üldsuse pahameele.

«Need on sellised pildid, nagu me oleme näinud Guantánamost,» ütles sündmuspaiga lähedal asuva Hageni linna politseiülem Frank Richter.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles