ISIS võttis vastutuse Austraalia noarünnaku eest (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISIS võttis vastutuse täna Melbourne'i linnas toimunud rünnaku eest.
ISIS võttis vastutuse täna Melbourne'i linnas toimunud rünnaku eest. Foto: JAMES ROSS / EPA / Scanpix

Austraalia kaguosas Melbourne'i linna ärirajoonis toimus täna õhtuse tipptunni ajal noarünnak, milles hukkus üks rünnakuohver ja kuriteo toimepanija. Islamiriigi propagandakanali sõnul võtab rühmitus rünnaku eest vastutuse.

«Melbourne'i rünnaku toimepanija oli Islamiriigi võitleja ja viis läbi operatsiooni, millega sihtis ISISega võitleva koalitsiooni kodanikke,» öeldi propagandakanali teavituses.

Victoria osariigi politsei sõnul sõitsid nad kohaliku aja järgi umbes kell 16.20 välja autopõlengu kutse peale, ent kohale jõudes selgus, et aset oli leidnud ka pussitamine. Sündmuskohal hukkus üks inimene, kaks vigasaanut toimetati haiglasse. 

«Üks mees peeti sündmuskohal kinni ja viidi politsei valve all kriitilises seisundis haiglasse,» ütles politsei esindaja. Hiljem teatati, et ründaja hukkus saadud vigastuste tagajärjel.

Politsei sõnul käsitletakse juhtumit terrorirünnakuna. Väidetavalt oli Somaaliast pärit rünnaku toimepanija politseile varasemast teada. Ta elas Austraalias kümneid aastaid.

Kohalik meedia näitas noaga politseinike suunas vehkivat meest ja kuidas politseinikud peatasid ta tulirelvaga. 

Politsei ärgitas inimesi piirkonnast eemal püsima, kuid lisas, et esialgu kedagi rohkem ei otsita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles