Video: Dubai politsei saab lendavad mootorrattad (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dubai politsei tellis USA idufirmalt lendavad mootorrattad.
Dubai politsei tellis USA idufirmalt lendavad mootorrattad. Foto: Twitter/Twitter

USA idufirma Hoversurf tarnis Dubai politseile esimesed lendavad mootorrattad ja alustab politseinike treenimist nende kasutamiseks. 

Hoversurf sõlmis Dubai politseiga lepingu lendavate mootorrataste müügiks eelmisel aastal ja andis nüüd üle esimesed sõiduvahendid, millega ühtlasi alustatakse politseinike väljaõpet.

Dubai politsei loodab hakata lendavaid mootorrattaid igapäevatöös kasutama hiljemalt järgmise aasta lõpus. 

«Praegu õpetatakse välja kaht meeskonda, aga suurendame seda hulka peagi,» ütles Dubai politsei ametnik Brigadier Khalid Nasser Alrazooqi.

Idufirma esindaja sõnul võib Dubai politsei tellida vajaliku arvu lendavaid mootorrattaid. «Nad annavad järgmiste kuude jooksul teada, kas nad tahavad mootorrattaid juurde saada. Isegi kui nad tahavad saada 30 või 40, saame sellega hakkama.»

Lendavaid mootorrattaid võivad tellida ka tsiviilisikud, aga enne sõiduvahendi müüki kontrollitakse ostja tausta ja veendutakse, et inimene suudab selle juhtimisega toime tulla. Seejuures pole lendava mootorratta juhtimiseks vaja õhusõiduki juhtimisoskust. Hoverbike'i saab soetada 150 000 dollari eest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles