Floridas tuleb vahevalimiste hääled ilmselt uuesti üle lugeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse seisuga on Florida järgmiseks kuberneriks saamas vabariiklane Ron DeSantis (pildil koos abikaasa Caseyga), kui hääled tuleb enne lõpliku valimistulemuse kinnitamist veel uuesti üle lugeda.
Praeguse seisuga on Florida järgmiseks kuberneriks saamas vabariiklane Ron DeSantis (pildil koos abikaasa Caseyga), kui hääled tuleb enne lõpliku valimistulemuse kinnitamist veel uuesti üle lugeda. Foto: Chris Urso / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Teisipäevased USA vahevalimised andsid Florida osariigis senatikoha ja kuberneri hääletusel nii tasavägise tulemuse, et tõenäoliselt tuleb seal hääled uuesti üle lugeda. 

Kuberneriks kandideerinud demokraat Andrew Gillum ütles, et ta valmistub võimalikuks häälte ülelugemiseks, mis siis, et teisipäeval oli ta möönnud kaotust vabariiklasele Ron DeSantisele.

Viimastel andmetel on vahe meestele antud häälte osas vähenenud ning eilse seisuga oli DeSantise edu Gillumi ees kõigest 0,47 protsendipunkti.

Oma senaatorikohta kaitsnud demokraat Bill Nelson on samuti hakanud valmistuma võimalikuks häälte uuesti ülelugemiseks, sest endiselt on rebimine vabariiklase, senise Florida kuberneri Rick Scottiga sedavõrd tihe, et pole võimalik öelda, kumb meestest pääseb kongressi.

Eilse seisuga oli Scotti edu Nelsoni ees vaid 0,21 protsendipunkti.

Karta on, et häälte ülelugemine võib muutuda teravaks.

Scott teatas juba eile, et kavatseb paluda Florida jõustruktuuridel uurida valimiskontoreid demokraatide kantsides Palm Beachil ja Browardi maakonnas, väljendades kahtlust, et seal võidakse kallutada tulemust demokraatide kasuks.

Lisaks esitas Scotti kampaaniameeskond hagi, millega nõutakse, et Browardi maakonna valimiskomisjoni juht esitaks neile andmed hääletussedelite kogumise ja lugemise kohta.

Vastaskandidaadi Nelsoni kampaaniatiim omakorda avaldas teate, milles öeldi, et Scotti tegevusel tundub olevat poliitiline ajend.

Floridas on ka mitmel puhul varem otsustatud võitja minimaalse häälte erinevusega.

Osariigi seadused nõuavad, et hääled tuleb uuesti üle lugeda, kui võitja edu on esimese mitteametliku tulemuse kinnitamise hetkel ehk vahevalimiste puhul homme vähem kui 0,5 protsendipunkti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles