Trump kinnitas: ebaseaduslikud sisserändajad ei saa USAs asüülitaotlusi esitada (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: SHAWN THEW / EPA / SCANPIX

USA president Donald Trump allkirjastas täna määruse, mille järgi ei saa ebaseaduslikult üle lõunapiiri saabunud inimesed Ühendriikides varjupaigataotlust esitada. 

Sisejulgeolekuministeeriumi teadaande kohaselt võetakse edaspidi vastu vaid ametlike piiripunktide kaudu saabunud inimeste varjupaigataotlusi.

Trump rakendas samu riikliku julgeoleku volitusi, millega ta kehtestas reisikeelu mitmele moslemienamusega riigi kodanikele. 

USA ametnike sõnul puudutab reegel kõiki ebaseaduslikult üle lõunapiiri saabuvaid isikuid. Võimud loodavad, et meede julgustab migrante kasutama 3000 kilomeetri pikkuse piiri ületamiseks ametlikke piiripunkte.

Valge Maja teatas selgituses, et otsus on seotud USA-le läheneva Kesk-Ameerika migrandikaravaniga. Nende sõnul tungisid paljud migrantidest Mehhikosse ebaseaduslikult ja ka vägivalda kasutades. 

Rõhutati, et migrantide saabumine aitab kaasa USA immigratsiooni- ja asüülisüsteemi ülekoormamisele ning massiimmigratsioon on esile kutsunud kriisi. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles