Video: USA korraldas migrandikaravani lähenedes sõjaväeõppuse (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide sõjavägi korraldas USA-Mehhiko piiril migrandikaravani lähenedes piirikaitseõppuse. 

Eile korraldas USA sõjavägi USA-Mehhiko piiril El Paso linnas õppuse, milles osalesid sõjaväe helikopter, soomusautod ja ratsavägi. Kokku võttis õppustest osa enam kui 7000 sõdurit.

Õppus toimus ajal, mil Ühendriikidele lähenevad Kesk-Ameerika migrandikaravanid. Sellega seoses paigaldasid sõdurid piirile täiendavaid takistusi.

«Me töötame piirikontrolliga koos, et tagada vajalik hulk sõdureid õigel ajal õiges kohas,» selgitas USA sõjaväe kõneisik seersant Faith Laughter. «Seega uuendame piirivalve soovitusel mõnes paigas piiritõkkeid ja teatud problemaatilistes kohtades pakub meie sõduritele kaitset sõjaväepolitsei.»

USA sõdurid piirile okastraati paigaldamas.
USA sõdurid piirile okastraati paigaldamas. Foto: Sandy Huffaker / AFP / Scanpix

Esialgu planeeriti õppus korraldada vahevalimiste päeval 6. novembril, aga sellele plaanile sai osaks kriitika ja kuupäeva muudeti. 

Kriitikute sõnul korraldati eilne õppus selgelt poliitilistel eesmärkidel. See oli meediale ja avalikkusele suletud, aga kohalikud elanikud nägid seda siiski. 

Seni teadaolevalt saatis Pentagon migrandikaravani lähenedes California osariiki 1300, Arizona osariiki 1500 ja Texasesse 3000 sõdurit. Piirikaitseoperatsioon kestab eeldatavasti detsembri keskpaigani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles