Video: Hiinas alustas tööd maailma esimene tehisintellekt-uudisteankur

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiina uudisteagentuur Xinhua tutvustas sel nädalal oma toimetuse uusimaid liikmeid, kelleks on väsimatud tehisintellekt-uudisteankrud.

Hiina televaatajatele tutvustati sel nädalal oma tuttava uudisteankru Qiu Hao tehisintellektist versiooni, kes pilgutab silmi, noogutab pead ja kergitab kulme nagu seda teeks inimene.

«Ma mitte üksnes ei ole võimeline sulle seltsiks olema 24 tundi 365 päeva aastas, aga mind on võimalik lõpmatu arv kordi uuesti luua ja uudiste edastamiseks erinevates stseenides esitada,» ütles virtuaalne uudisteankur.

«Meediatööstuse arengud nõuavad katkematut innovatsiooni ja tõsist koostööd rahvusvaheliselt arendatud tehnoloogiatega. Ma ootan väga, et tuua Sinuni tuliuus uudiste-kogemus,» sõnas virtuaalne uudisteankur.

Uudisteankrud töötati välja uudisteagentuuri Xinhua ja ettevõtte Sogou koostöös ning neid arendati nii, et nad suudavad jäljendada inim-uudisteankrute häält, näoliigutusi, miimikat ja žeste. Selliselt mõjuvad nad inimestesarnastena, mitte külmade robotitena, tõdes uudisteagentuur.

Hiina on tehisintellekti arendamisel kahtlemata esirinnas, aga samal ajal on Hiina üks kõige karmimalt internetikasutust kontrollivaid riike. Vaatlejad kardavad, et Hiina muutub digitaalseks politseiriigiks, kus tehnoloogiat kasutatakse tavaelanike, aktivistide ja etniliste vähemuste jälgimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles