Vene Lääne sõjaväeringkonda asub juhtima Aleksandr Žuravljov

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Žuravljov.
Aleksandr Žuravljov. Foto: mil.ru

Venemaa Lääne sõjaväeringkonna uueks juhiks määrati kindralpolkovnik Aleksandr Žuravljov, teatas täna sõjaväeringkonna esindaja polkovnik Igor Muginov.

Žuravljov lõpetas 1986. aastal Tšeljabinski kõrgema tankikooli, 1996. aastal lõpetas soomusvägede akadeemia ja 2008. aastal kindralstaabi sõjaakadeemia.

Alates 2013. aasta detsembrist oli ta Kesk sõjaväeringkonna ülema asetäitja ning 2015. aasta maist Lõuna sõjaväeringkonna kindralstaabi ülem ja ringkonna ülema asetäitja.

Ta juhtis ka Vene väekontingenti Süürias.

2017. aasta märtsist oli Žuravljov Vene kindralstaabi ülema asetäitja ja 2017. aasta novembrist juhtis Ida sõjaväeringkonda.

Lääne sõjaväeringkond loodi 2010. aastal, mil ühinesid Moskva, Leningradi ja Kaliningradi sõjaväeringkonnad. Kuigi geograafiliselt on Lääne sõjaväeringkond Venemaa väikseim, on selle alla koondatud 26 oblastit. Sõjaväeringkonna staap asub Peterburis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles