Prantsusmaal mälestati Esimese maailmasõja lõppu (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel, Emmanuel ja Brigitte Macron ning Vladimir Putin Pariisis Triumfikaare juures toimunud tseremoonial.
Angela Merkel, Emmanuel ja Brigitte Macron ning Vladimir Putin Pariisis Triumfikaare juures toimunud tseremoonial. Foto: BENOIT TESSIER/Reuters/Scanpix

Ligi 70 riigijuhti kogu maailmast mälestasid eile Pariisis saja aasta möödumist Compiegne’i rahulepingu allkirjastamisest, millega lõpetati Esimese maailmasõja vaenutegevus. Kohal oli ka Eesti president Kersti Kaljulaid.

Kuigi riigipead kogunesid Élysée palees, et koos Triumfikaare juurde sõita, saabus president Donald Trump tseremooniale teistest eraldi. Triumfikaare juures tervitasid Trumpi autokolonni kaks Femeni rühmituse särgita meeleavaldajat, kelle rinnale oli kirjutatud suurelt «valelik rahutegija». Üritust turvanud ametnikud pidasid naised kiirelt kinni.

Laupäeval oli Trump vihma tõttu tühistanud külastuse Aisne-Marne kalmistule, kuhu on maetud Ameerika sõdurite säilmed. Trumpi asemel sõitsid pärgasid asetama hoopis presidendi kabinetiülem John Kelly ja vägede ülemjuhataja Joe Dunford.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles