Hispaania gripi õppetunnid aitavad võidelda järgmise pandeemiaga

Patrick Galey
, ajakirjanik, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania gripi nime all tuntuks saanud gripitüve H1N1 puhang sai alguse 1918. aasta jaanuaris ning nõudis enne taandumist 1920. aasta lõpul vähemalt 50 miljonit inimelu. Pildil gripipatsientide ravimiseks üles seatud ajutine haigla USAs Oaklandi linnas.
Hispaania gripi nime all tuntuks saanud gripitüve H1N1 puhang sai alguse 1918. aasta jaanuaris ning nõudis enne taandumist 1920. aasta lõpul vähemalt 50 miljonit inimelu. Pildil gripipatsientide ravimiseks üles seatud ajutine haigla USAs Oaklandi linnas. Foto: Edward A. Rogers/Library Of Congress/Ap/Scanpix

Kõige hävitavam gripipuhang maailma ajaloos puudutas kolmandikku inimkonnast, tappis kümneid miljoneid inimesi nende oma voodis ja tekitas paanikat maades, mis alles taastusid Esimese maailmasõja hävitustööst.

Sada aastat pärast Hispaania gripina tuntud viiruse puhangut ütlevad teadlased, et kuigi ajaloo ohvriterohkeimast pandeemiast on õpitud, ei ole maailm sugugi valmis võitlema järgmise üleilmse surmataudiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles