Video: California ohvriterohkeim maastikupõleng on nõudnud 42 elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikupõlengutes hävinud Paradise`i linn.
Maastikupõlengutes hävinud Paradise`i linn. Foto: John Locher / AP / Scanpix

Põhja-Californias lõõmavad maastikupõlengud on nõudnud 42 inimelu ja sundinud põgenema üle 50 000 inimese.

Osariigi päästeameti andmetel on hävinud 7177 hoonet ning ligi 500 ruutkilomeetril lõõmavad põlengud on nõudnud vähemalt 42 inimelu. Lisaks on kustutamata veel teinegi põleng Los Angelese lähedal Woolseys.

President Donald Trump teatas eile õhtul, et tahab kriisile kiiret lahendust ning on valmis välja kuulutama Californias katastroofiolukorra.

Üleskutse selleks saatis presidendile osariigi kuberner Jerry Brown, kuna see lihtsustaks vajaliku kriisiabi andmist ja päästetööde rahastamist.

Tuletõrjuja 118. kiirtee ümbruses põlengut kustutamas.
Tuletõrjuja 118. kiirtee ümbruses põlengut kustutamas. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP

Trump on varem süüdistanud tulekahju osas California kehva metsamajandust. Browni sõnul peab föderaal- ja osariigivalitsus tegema rohkem metsamajanduse edendamiseks, kuid üha sagenevate tulekahjude suurem põhjus on kliimamuutus.

Üle California on evakueeritud 150 000 elanikku ning kadunud on 228 inimest. Põlenguid on kustutama saadetud üle 8000 tuletõrjebrigaadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles