Allikad: Trump vallandab järgmise ministri (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump (paremal) ja sisejulgeoleku minister Kirstjen Nielsen.
USA president Donald Trump (paremal) ja sisejulgeoleku minister Kirstjen Nielsen. Foto: Mandel Ngan / AFP / Scanpix

Wall Street Journali (WSJ) Valge Maja allikate kohaselt on USA president Donald Trump vallandamas järgmist ministrit. Sel korral saab sule sappa sisejulgeoleku minister Kirstjen Nielsen. 

Väidetavalt võib minister ametist lahkuda juba selle nädala jooksul. Sel nädalal jättis Trump ära küllasõidu Texases piiri valvavatele USA sõduritele, kus pidi osalema ka Nielsen. President olevat nõunikele nädalavahetusel öelnud, et soovib sisejulgeoleku ministri lahkumist esimesel võimalusel.

Kirstjen Nielsen.
Kirstjen Nielsen. Foto: Leah Millis / REUTERS / Scanpix

Väidetavalt on Trumpi juba mitu kuud Nielseni peale pahane olnud, sest riigipea hinnangul on pole minister immigratsiooniga seoses piisavalt head tööd teinud.

Nielsen on üritanud presidendile selgitada seadusi, mis ei luba valitsusel drastiliselt sisserännet piirata ega USA-Mehhiko piiri sulgeda, aga see olevat presidendi vihale ajanud. Nüüd otsib Trump inimest, kes viiks tema plaanid kiiremini ja innukamalt ellu.  

Nielsen sai sisejulgeoleku ministriks eelmise aasta 6. detsembril, asendades Elaine Duke'i.

Minister ei soovi ametist lahkuda enne ühe aasta täitumist ehk 6. detsembrit, aga kolleegide sõnul on ta juba mitu kuud oma töökohal õnnetu olnud. Trump on naist valitsuse istungite ajal alandanud, teiste eest halvustanud ning andnud talle hüüdnimeks Bushie, viidates tema varasemale tööle president George W. Bushi alluvuses ning kaheldes tema lojaalsuses. 

Kuna Nielsen on Valge Maja personaliülema John Kelly lähedane liitlane, kardetakse, et tema ametist lahkumine võib tähendada, et ka Kelly otsustab Trumpi administratsioonist tagasi astuda. WSJ andmeil on Trump sellisest võimalusest teadlik ja kui Kelly peaks lahkuma, võtaks erukindrali koha tõenäoliselt üle asepresident Mike Pence'i kabinetiülem Nick Ayers.  

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles