Euroopa Liidu antud lisaaeg Itaaliale tiksus täis

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia rahandusminister Giovanni Tria (paremal) on üritanud Brüsselis siseminister Matteo Salvini sõjakust siluda.
Itaalia rahandusminister Giovanni Tria (paremal) on üritanud Brüsselis siseminister Matteo Salvini sõjakust siluda. Foto: Francesco Fotia/AGF/SIPA/Scanpix

Südaööl sai täis Itaaliale Euroopa Komisjoni antud kolmenädalane lisaaeg tõsise kokkupõrke vältimiseks Euroopa Liiduga. Postimehe trükkiminekuks polnud viimase hetke kannapöördest ja uue eelarvekava esitamisest märku antud. Kui nii, võib Brüssel alustada distsiplinaarmenetlust, mis võib kaasa tuua miljarditesse eurodesse ulatuvad karistused.

Kolme nädala eest otsustas Euroopa Komisjon esimest korda ajaloos ühe liikmesriigi eelarvekava tagasi lükata. Brüsseli sõnul ei olnud neil muud võimalust: Itaalia populistlik valitsus soovib niigi pikalt kestnud majanduslikule vindumisele vaatamata muu hulgas vähendada makse, suurendada toetusi, alandada pensioniiga ning kehtestada madalapalgalistele ja töötutele kodanikupalga. Kirgi kütab ka populistide kavandatud eelarvedefitsiit (2,4 protsenti SKTst), mis Brüsseli hinnangul hoopis suureneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles