Vaherahu tegi lõpu Kairo rahutustele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse sõdur Tahriri väljaku lähedal paigaldamas okastraadist barrikaadi.
Egiptuse sõdur Tahriri väljaku lähedal paigaldamas okastraadist barrikaadi. Foto: SCANPIX

Kairo tänavatel on olukord pärast viis päeva kestnud veriseid lahinguid Egiptuse politsei ja meeleavaldajate vahel maha rahunenud.

Islamivaimulike vahendatud vaherahu peatamaks vähemalt 40 inimelu nõudnud vägivalda jõustus täna hommikul kella kuue paiku, vahendas AP.

Egiptuse sõjavägi väljastas täna ka avalduse, milles palub vabandust inimkaotuste pärast ja lubas kohtu ette tuua need, kes vastutavad tapmiste eest Tahriri väljakul ja mujal.

Sõjaväelased on siseministeeriumi lähedal, Tahriri väljakule viivatel kõrvaltänavatel metallkaigaste ja okastraadi abil püstitanud barrikaade, et eraldada protestijaid politseinikest. Just seal on enamik lahingutest aset leidnud.

Demonstrandid on kõrvaltänavatel moodustanud mitu inimketti, et takistada pahatahtlikke inimesi vaherahu rikkumast või politseinikele lähenemast.

«Kui te viskate kas või ühe kivi, peksame teid surnuks,» hoiatas üks noormees rühma vihaseid mehi, kes soovisid märatsemist jätkata.

Laupäeval puhkesid Kairos ja teistes linnades julgeolekujõudude ning riiki valitseva sõjalise nõukogu tagasiastumist nõudvate protestijate vahel suurimad rahutused pärast Hosni Mubaraki tagasiastumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles