Euroraportöör näitab Türgile punast tuld (2)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi Türgi raportöör Kati Piri esitas eile ametliku üleskutse, et Euroopa Liit peataks liitumiskõnelused Türgiga.
Europarlamendi Türgi raportöör Kati Piri esitas eile ametliku üleskutse, et Euroopa Liit peataks liitumiskõnelused Türgiga. Foto: Euroopa Parlament

Euroopa Parlamendi Türgi raportöör Kati Piri ei varja, et jõudmine otsusele soovitada Euroopa Liidu liitumiskõnelused Ankaraga ametlikult peatada on talle sotsiaaldemokraadina raske.

Piri prognoosib, et just vasakpoolsete seas on tema äsja valminud raportis kokkuleppele jõudmine kõige keerulisem. Neil on ebamugav jõuda pärast teistsuguse mõttekäigu läbi tegemist samale järeldusele parempoolsete äärmuslikuma servaga, kes on alati põhimõtteliselt Türgi vastu olnud väitega, et see riik ei kuulu Euroopasse, kuna türklased on moslemid.

«Kindlasti toob see kaasa vaidlusi, eriti just minu parteiperes ja roheliste seas, sest me oleme Türgi vastuvõtmist alati väga toetanud,» tunnistas Piri intervjuus Postimehele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles