Pence kohtus Putiniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin (vasakul) ja Mike Pence.
Vladimir Putin (vasakul) ja Mike Pence. Foto: EDGAR SU / Reuters / Scanpix

Venemaa president Vladimir Putin kohtus täna Singapuris Kagu-Aasia Riikide Assotsiatsiooni (ASEAN) istungi kõrvalt USA asepresidendi Mike Pence'iga.

«Just äsja rääkisin püstijalu USA asepresidendi Pence'iga,» ütles Putin pressikonverentsil. Putin kohtus Pence'iga esimest korda üks ühele formaadis. Pence ja Putin suhtlesid lühidalt enne Singapuri Ida-Aasia tippkohtumise täiskogu istungi algust.

Putin lähenes Pence'ile ise, surus kätt ja vahetas mõne lause, ilmselt leppides selle kohtumise kokku. Putin vestles ka USA riikliku julgeoleku nõuniku John Boltoniga. Jutuajamise käigus tekkis mõte pidada eraldi kohtumine, kirjutas leht Kommersant.

Algselt pidi kohtumine toimuma Vene ja USA ajakirjanike kohalolekul, kuid kui selgus, et USA ajakirjanikud seal osaleda ei saa, otsustati kohtumine pidada nelja silma all. Plenaaristungil istusid Vene ja USA delegatsioon kõrvuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles