Läti president tühistas Bordānsi peaministrikandidaadiks nimetamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaministrikandidaat Jānis Bordāns.
Läti peaministrikandidaat Jānis Bordāns. Foto: Ints Kalnins / Reuters/Scanpix

Läti president Raimonds Vējonis tühistas ametlikult uuskonservatiivide liidri Jānis Bordāns peaministrikandidaadiks nimetamise, selgus riigiteatajas Latvijas Vēstnesis ilmunud teatest. 

Vastava määrusega tühistas Vējonis 7. novembri määruse Bordānsi peaministrikandidaadiks nimetamisest. 

Läti Uue Konservatiivse Partei (JKP) liider Bordāns teatas kolmapäeva hommikul, et Arengu Eest/Poolt, Rahvuslik Liit ja Uus Ühtsus, kellega uuskonservatiivid lootsid uue valitsuse moodustada, on otsustanud võimuläbirääkimistelt lahkuda.

Vējonis teatas samal õhtul pärast Bordānsiga kohtumist, et tühistab tema peaministrikandidaadiks nimetamise neljapäeval ja jätkab kõnelusi uue kandidaadi üle pärast iseseisvuspäeva pidustusi.

Läti tähistab iseseisvuspäeva 18. novembril ning president kavatseb pärast seda kohtuda KPV LV peaministrikandidaadi Aldis Gobzemsi ja Arengu Eest/Poolt peaministrikandidaadi Artis Pabriksiga, et kuulda nende vaateid valitsuse moodustamise protsessi kohta.

Läti uues parlamendis on enim kohti Üksmeelel - 23. KPV LV-l ja JKP-l on 16 saadikukohta.

Arengu Eest/Poolt ja Rahvuslik Liit on esindatud 13, Talurahva ja Roheliste Liit (ZZS) 11 ja Uus Ühtsus kaheksa seadusandjaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles