Video: Sri Lanka parlamendis lasti lendu toolid ja tšillipulber

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendav mööbel Sri Lanka parlamendis.
Lendav mööbel Sri Lanka parlamendis. Foto: Lahiru Harshana / AP/Scanpix

Sri Lanka parlamendi istungitesaalis puhkes teist päeva järjest kaklus, spiiker toimetati kohale politsei saatel ning lendu lasti nii tšillipulber kui mööbliesemed.

Põhiseaduskriis India ookeani saareriigis on kestnud juba alates 26. oktoobrist, mil president Maithripala Sirisena tagandas peaminister Ranil Wickremesinghe ja määras tema asemele ekspresidendi Mahinda Rajapakse.

Rühm saadikuid takistas reedel spiiker Karu Jayasuriyat parlamendis oma kohale istumast ning kulus tund, enne kui ta politsei kaitse all saali pääses.

Spiikrit tuli kaitsta kolmapäeval peaministrina usaldushääletuse kaotanud Rajapakse poolehoidjate eest.

Vihased saadikud lõhkusid mööblit, ründasid korravalvureid ning pilusid vastaseid tšillipulbriga.

Parlament, mille president laiali oli saatnud, tuli kolmapäeval taas kokku ning saadikud avaldasid umbusaldust Rajapakse valitsusele. Lisaks kiitsid nad heaks eelnõud, millega kuulutasid Sirisena sammud seadusvastaseks.

Parlament tuli kokku pärast seda, kui ülemkohus kuulutas kehtetuks presidendi otsused parlament laiali saata ja kuulutada 5. jaanuariks välja ennetähtaegsed parlamendivalimised. 

Neljapäeval võeti parlamendis vastu resolutsioon, millega lükati tagasi Sirisena otsus kuulutada välja ennetähtaegsed valimised.

Spiiker Jayasuriya on lubanud kutsuda parlamenti taas kokku esmaspäeval, sedapuhku tavapäraseks tegevuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles