Aasta eest kadunud Argentina allveelaeva vrakk leiti üles

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta eest kadunuks jäänud Argentina mereväe allveelaeva vraki asukoht Atlandi ookeanis tehti reedel kindlaks, teatas laevastik.

Allveelaev ARA San Juan on tuvastatud ning asub 800 meetri sügavusel, üles laevastik Twitteris.

Kadunud allveelaeva leidis üles USA otsingufirmale Ocean Infinity kuuluv alus Seabed Constructor, mis läks septembris välja viimaseks katseks San Juan leida.

Ocean Infinity «otsustas teha uue otsingu ja suutis tänu jumalale piirkonna üles leida», ütles mereväe pressiesindaja Rodolfo Ramallo telekanalile Todo Noticias.

«Nüüd algab uus peatükk,» ütles Ramallo ja lisas, et allveelaeva seisundit analüüsitakse ja selle põhjal otsustatakse, mida edasi teha.

Argentina merevägi kaotas ühenduse allveelaevaga eelmise aasta 15. novembril, kui 44 meeskonnaliikmega alus oli rannikust 450 kilomeetri kaugusel. San Juan oli teel Ushuaia baasi Argentina lõunatipus.

Õhu- ja mereotsinguid alustati 48 tundi hiljem. Operatsiooni kaasati 13 riiki, kuid suurem osa loobus enne 2017. aasta lõppu midagi leidmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles