Vallatud videod: prantslanna pidas Merkelit Macroni naiseks, Tsípras kaisutas Saksa sotside juhiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron tervitamas Saksa kantslerit Angela Merkelit enne vaherahupäeva pidustusi.
Prantsusmaa president Emmanuel Macron tervitamas Saksa kantslerit Angela Merkelit enne vaherahupäeva pidustusi. Foto: Reinhard Krause / Reuters / Scanpix

Kui uskuda muljet, mille Euroopa poliitilised liidrid jätavad sel nädalal avalikkusse jõudnud videosalvestistel, siis valitsevad nende vahel sedavõrd soojad suhted, et tavainimesele võib jääda mulje, et tegu on kallimatega.

Läinud pühapäeval Esimese maailmasõja lõpetanud vaherahu aastapäeval kohtusid Prantsusmaa president Emmanuel Macron ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel teiste seas ka daamiga, kes päeva hiljem tähistas oma 101. sünnipäeva.

Presidendiga kohtumisest pisarateni vaimustunud daam sattus aga segadusse, kui märkas Macroni kõrval seisvat Merkelit.

Teadmata, et on silmitsi Saksa valitsusjuhiga, uuris ta Merkelilt, kas too on proua Macron. Esimese eitava vastusega vanadaam seejuures rahule ei jäänud ning küsis teistki korda üle, kas Merkel tõesti pole siis Macroni naine.

Läinud nädalavahetusel pidasid aga Saksa sotsiaaldemokraadid (SPD) Berliinis debatti partei tuleviku üle ning seda oli kuulamas ka Kreeka vasakpoolne peaminister Aléxis Tsípras.

Saksa avalik-õigusliku telekanali ZDFi poliitilise satiiriprogrammi «Heute-Show» reporter Fabian Köster ajas väliskülalise aga oma küsimusega parajasse kimbatusse: «Kas te olete täna siin Saksa sotsiaaldemokraatide juures selleks, et näha midagi, mis on veel rohkem omadega untsus kui teie riik?»

Et kuidagi ebamugavast olukorrast pääseda, kiitis Tsípras hoopis enda kõrval istunud SPD esimeest Andrea Nahlest suurepärase vasakpoolseid mõtteid täis kõne eest.

«Ma tunnen ennast nüüd siin SPD debatil mugavamalt,» kuulutas naerev Tsipras, mis peale Nahles ta embusesse haaras ja teda korraliku musiga kostitas.

Reporter Kösteril ei jäänud muud üle, kui tõdeda, et selles oli armastust. «Häiriv stseen siin sotsiaaldemokraatide juures. Nüüd pean ma küll duši alla minema!» lõpetas püstolreporter reportaaži.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles