Iraagis lasti maha puhast joogivett ja elektrit nõudnud vaimulik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedesel meeleavaldusel Basras nõudsid inimesed kohaliku omavalitsuse hoone ees paremaid avalikke teenuseid ja töökohti.
Reedesel meeleavaldusel Basras nõudsid inimesed kohaliku omavalitsuse hoone ees paremaid avalikke teenuseid ja töökohti. Foto: Nabil al-Jurani / AP / Scanpix

Iraagi lõunaosas Basras puudulike teenuste vastu meelt avaldanud inimesi relvile kutsunud islamivaimulik Wissam al-Ghrawi tapeti kodu lähedal.

Basras on rahvas viimastel kuudel tänavatel puhast vett ja usaldusväärset elektrivoolu nõudes meelt avaldanud. Vaimulik al-Ghrawi oli üks sõjakamaid demonstrante.

Basra provintsis toodetakse üle 90 protsenti Iraagi naftaekspordist, aga piirkond kannatab reostunud joogivee ja segadaste elektrikatkestuste all.

Vesi voolamas al-Bida mahutisse Basras. Kohalike elanike sõnal on veevõrku imbuv sool muutnud vee joomiskõlbmatuks ning sajad inimesed on sattunud selle tõttu haiglasse.
Vesi voolamas al-Bida mahutisse Basras. Kohalike elanike sõnal on veevõrku imbuv sool muutnud vee joomiskõlbmatuks ning sajad inimesed on sattunud selle tõttu haiglasse. Foto: Alaa Al-Marjani / REUTERS / Scanpix

Basra politsei ütles, et al-Ghrawi lasti maha eile õhtul kodumaja eest. Tapja ei ole selgunud.

Üleeile ütles ta meeleavaldusel, et vaimulikud peaksid andma lähipäeval välja fatwa relvile asumise kohta. Tema kihutuskõne video hakkas kiiresti Iraagi sotsiaalmeedias levima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles