Austraalias sai harukordses astelrai rünnakus surma ujuja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astelrai Kariibi meres.
Astelrai Kariibi meres. Foto: Alex Mustard / 3 / Scanpix

Austraalia rannikul sai eile arvatavas astelrai rünnakus surma keskealine mees, lisaks said nädalavahetusel riigis hairünnakutes kannatada kaks inimest.

42-aastane mees sai politsei teatel Tasmaania saarel Lauderdale Beachi rannikuvees ilmselt mereloomalt torkehaava alakõhtu. Sõbrad tõid kannatanud kaldale, kuid kuna mees sai ka südamerabanduse, ei andnud tema elustamine tulemusi.

«[Vigastus] on kooskõlas astelrai põhjustatava vigastusega, kuid edasine uurimine ja surnu läbivaatus võivad anda pisut konkreetsema vastuse,» selgitas Tasmaania politsei juhtivkonstaabel Brett Bowering ajalehele Sunday Tasmanian. «Tegu on päris traumeeriva juhtumiga, mida näha.»

Troopilistes vetes elavad astelraid ründavad inimesi harva, kuid nende saba otsas asuv kida on kaetud mürgiga, mida nad kasutavad ohtu sattudes enda kaitsmiseks.

2006. aastal sai tuntud krokodillikütt Steve Irwin surma, kui astelrai kida tekitas augu tema rinda Suurel Vallrahul, kus telestaar viibis parasjagu võttemeeskonnaga.

Nädalavahetusel toimus Austraalia rannikul ka kaks hairünnakut.

Eile sai riigi idarannikul tõsiseid lõikehaavu 24-aastane mees, kes oli parasjagu surfitunnis.

New South Walesi kiirabi teatel tundis Seven Mile Beachil vöösügavuses vees olnud noormees järsku tugevaid pekslevaid liigutusi oma jalgade vastas.

Mees sai hairünnakus lõikehaavu paremasse jalga ja kätte.

Täna sai Austraalia põhjarannikul Arnhem Landi lähistel hairünnakus vigastusi kätte ja jalga aga 17-aastane poiss, kes oli paadiga kala püüdmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles