Trump kavatseb kuni viis nõunikku välja vahetada (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: PAPPIS JEAN PIERRE POLARIS/SIPA / Scanpix

USA president Donald Trump kaalub kuni viie kõrge nõuniku asendamist, kuid kinnitab sellest hoolimata, et tema administratsioon töötab nagu õlitatud masinavärk, ilmnes eile avaldatud usutlusest. 

«Ma mõtlen kolme, nelja või viie ametikoha peale,» lausus ta Fox Newsi saatejuhile Chris Wallace'ile. «Võib-olla on lõpuks neid kaks. Kuid ma vajan paindlikkust.» 

Eitades korduvaid teateid segadustest Valges Majas, märkis ta, et personalimuutused on normaalne nähtus. Samas keeldus ta kordamast varasemat kinnitust, et John Kelly jääb tema kabinetiülemaks 2020. aasta lõpuni. 

John Kelly.
John Kelly. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix

«Teatud asju, mida ta teeb, ma armastan, ja teatud asjad mulle ei meeldi. Ja see ei ole tema tugevus,» ütles ta Kellyle viidates. Trumpi sõnul teeb Kelly küll mitmes mõttes suurepärast tööd, kuid mingil hetkel võib ta tahta edasi liikuda. «John liigub edasi,» sõnas president. 

Ta märkis ühtlasi, et peab võimalikuks sisejulgeolekuministri Kirstjen Nielseni väljavahetamist. «Mulle meeldib ta väga, ma austan teda väga,» lausus Trump, lisades samas: «Mulle meeldiks, kui ta oleks karmim (Mehhiko) piiri küsimuses. Palju karmim.» 

Kirstjen Nielsen.
Kirstjen Nielsen. Foto: PAPPIS JEAN PIERRE POLARIS/SIPA / Scanpix

Trump kaitses ka oma abikaasa Melania kantselei kolmapäevast äärmiselt ebatavalist avaldust, milles soovitatakse rahvusliku julgeoleku nõuniku Mira Ricardeli väljavahetamist. Ricardel pani ameti maha järgmisel päeval pärast asumist seni teadmata uuele positsioonile. Esileedit ärritas väidetavalt Ricardeli sekkumine tema äsjasesse Aafrika-ringsõitu. 

Bloomberg teatas reedel, et Trump pakkus Ricardelile suursaadiku kohta Eestis, kuid naine keeldus. 

Foxi usutlus Trumpiga salvestati reedel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles