Trumpi kommentaar metsade riisumise kohta pani soomlased irvitama

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Twitter/Kuvatõmmis

Eelmisel nädalavahetusel külastas USA president Donald Trump metsa- ja maastikupõlengutega hädas olevat California osariiki. Seal väitis ta, et Soome president Sauli Niinistö olla talle rääkinud, kuidas soomlased hoolikalt oma metsad ära riisuvad.

«Ma olin koos Soome presidendiga ja ta ütles: «Meil on väga teistmoodi...me oleme metsarahvas.» Nad veetsid palju aega riisudes ja puhastades ja tehes asju ja neil ei ole mingit probleemi,» lausus Trump soomlaste kohta.

Niinistö ütles selle peale, et kuigi ta rääkis 11. novembril Trumpiga metsapõlengute jälgimisest ja Soomes kasutusel olevast valvesüsteemist, siis riisumisest neil juttu polnud.

Soomlastel oli aga Trumpi järjekordse rumaluse tõttu sotsiaalmeedias pidupäev ja USA presidendi üle heideti erinevate piltide postitamisega nalja.

Üks Twitteri kasutaja postitas pildi Muumidest ja lisas juurde: «Ära tule tagasi enne, kui sa oled terve Soome ära riisunud.»

Järgmine inimene postitas pildi Trumpi valimiskampaaniast kasutatud loosungist «Make America Great Again» ehk «Teeme Ameerika taas suureks». Tema versioonis oli «Make» asendatud sõnaga «Rake» (riisu).

Üks soomlane postitas klipi ja kirjutas juurde, et just selline näeb Soome ameeriklaste arvates praegu välja.

Üles laeti ka pilt Niinistö ja Trumpi kohtumisest, kus Soome presidendile oli fototöötluse teel kätte antud reha ja juurde lisatud lause: «Me pakume abi.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles