Suurbritannias tegutses 22 aastat libapsühhiaater (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zholia Alemi.
Zholia Alemi. Foto: SWNS.com / Scanpix

Suurbritannias uuritakse kuni 3000 välismaalasest arsti tausta. Põhjuse andis selleks juhtum, kus välismaalasest libapsühhiaater tegutses riigis 22 aastat.

Uusmeremaalane Zholia Alemi mõisteti pettuses süüdi eelmisel kuul. Ta suutis panna järelvalveasutused uskuma, et omab kraadi Uus-Meremaa Aucklandi ülikoolist. Pettusele saadi jälile alles siis, kui libapsühhiaater muutis ühe eaka patsiendi testamenti ja nimetas end pärijaks.

Nüüdseks on alustatud uurimist seoses tuhandete Suurbritannias töötavate arstidega, kes registreerisid oma tegevusloa samal teel, mil Alemi.

«Patsiendid väärivad head teenust kvalifitseeritud asjatundjatelt ning usaldavad arste. Selle usalduse ja ameti auväärse nime ärakasutamine on kohutav,» ütles uurimist juhtiva nõukogu esimees Charlie Massey. Ta kinnitas, et nüüdseks on tegevusloa saamine 1990ndate aastatega võrreldes oluliselt keerulisem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles