Rumeenia ELi eesistumine näib olevat ohus

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muuseas on Rumeenia valitsus kriitikat saanud selle eest, et surus jõuliselt maha rahumeelsed meeleavaldused tänavu augustis.
Muuseas on Rumeenia valitsus kriitikat saanud selle eest, et surus jõuliselt maha rahumeelsed meeleavaldused tänavu augustis. Foto: Reuters/ScanPix

Rumeenia, kes peaks 1. jaanuarist alustama oma esimest Euroopa Liidu eesistumist, on vajunud nii sügavasse sisepoliitilisse kriisi, et Soome kinnitas möödunud nädalal valmisolekut võtta ühenduse tüürimine praeguselt eesistujalt Austrialt hoopis enda kätesse.

Ametliku järjestuse kohaselt peaks Soome olema ELi eesistujamaa tuleva aasta teises pooles ehk Rumeenia järel. Siiani on ainus teise riigi probleemide pärast eesistumise ettepoole toonud riik Eesti, kes kergendas EList lahkuda otsustanud Ühendkuningriigi koormat.

Rumeenia mõnda aega podisenud probleemid on kuhjunud viimase pooleteise nädalaga. Ülemöödunud nädalavahetusel astus tagasi nende ELi asjade minister Victor Negrescu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles