USA haiglatulistamises sai surma neli inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod Chicago Mercy haigla juures.
Politseiautod Chicago Mercy haigla juures. Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP / Scanpix

USA-s Chicago Mercy haiglas sai eile toimunud tulistamises surma neli inimest, teatas politseiülem Eddie Johnson.

Linnapea Rahm Emanuel ütles, et surma said kaks haiglatöötajat, üks politseinik ja ründaja ise.

Johnsoni sõnul sai vahejuhtum alguse haigla parkimisplatsil puhkenud sõnelusest ründaja ja temaga suhtes olnud haiglatöötaja vahel. Puhkes tulevahetus ning ründaja jooksis haiglahoonesse, kuhu mitu politseinikku talle järgnes. Ründaja olevat teinud veel mitu lasku umbmäärases suunas. 

Politsei Chicago Mercy haigla juures.
Politsei Chicago Mercy haigla juures. Foto: Scott Olson / AFP / Scanpix

Haiglast evakueeriti inimesed ning kohale saabusid täiendavad politseijõud, kes sündmuspaiga ümber piirasid. Võimud kinnitasid, et ründaja ja politseinike vahel toimus tulevahetus. Samas pole selge see, kas ründaja hukkus läbi politseinike kuulide või võttis ise endalt elu. 

Avaldatud on kahe hukkunu nimed. Üheks ohvriks oli haiglas töötanud Dr Tamara O'Neal ja teiseks politseinik Samuel Jimenez. Ühel politseinikul õnnestus õnnekombel eluga pääseda, sest ründaja poolt tulistatud kuul tabas tema relva ja päästis suure tõenäosusega ametniku elu. 

Tulistamine leidis aset eile kohaliku aja järgi kell 15 (Eesti aja järgi kell 21). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles